Jeg har mange baller i luften når det gjelder hobby. Jeg strikker, hekler, hakker, pjoner, broderer, tegner, maler, perler, klipper og limer. Pluss en god del mer som jeg ikke kommer på i farten. Men her finner du da bilder av en del av det jeg lager. Skal prøve å være flink til å oppdatere så snart noe nytt blir produsert :)Har aldri hatt en bloggside før, så vi får se hvordan det går ;)

søndag 4. august 2013

Da var det gått enda ett år...

...og atter en gang fyller man år.


Jeg våknet til en dag med sol og varme, men nå er det regn, torden og lyn ute.
Nå er et lenge siden siste oppdatering her inne, men det har ikke blitt så mye håndarbeid i det siste. Først var jo søsteren min her med datter og barnebarn en uke, og uken etter var jeg og vår yngste bror hos søstersen og de, så det er ikke blitt gjort så mye. Den siste uken hr jeg bare vært trøtt og uopplagt, og håndarbeid frister bare ikke for tiden...

Den 12.juli ankom som sagt søsteren min med familie sent på kvelden, så det ble egentlig bare spist kveldsmat før det var natta. Men lørdagen ble det en liten shoppetur til Bardufoss. Vi hadde jo planer om å ta litt vin utpå kvelden, og da er nærmeste pol 4 mil unna. Jeg husker ikke helt hva jeg kom hjem med fra butikkene, men jeg vet at jeg brukte penger denne dagen :) Deriblant på neglelakk av fargene blå/turkis og oransje! :) De var finere på enn de høres ut for ;) Resten av dagen gikk med til å lære meg å spille angry birds mot niesen min, lakke negler, spille kort, synge singstar, og bare kose oss utover kvelden :)

Søndagen var vel både den eldste og den yngste av brødrene våre her. Sønnen til niesen min ble veldig glad i den yngste av dem, og ville leke med ham hele tiden :) Grand-nevøen min har veldig masse energi og det var full rulle hele tiden. Når han ikke pratet, så sang han Kaptein Sabeltann sanger, og samtlige av disse kan han på rams! :) Tenk å bare ha en brøkdel av den energien en 5-åring har! Da hadde man fått unna mye i løpet av en dag da!

Mandagen var vi på Setermoen på mer shopping, og søs fant seg nye joggesko. Ellers ble det ikke kjøpt så mye, bortsett fra at jeg kom hjem med 2 nye figurer til dragesamlingen min. En nydelig lampe, og enda et skrin ;) hehe

Tirsdag var vi på lekeplassen på skolen og i barnehagen, så gutten kunne få utløp for litt energi.
Onsdag var vi atter nedover bygda, og denne gangen var vi på besøk hos yngste bror vår.
Torsdag var yngste bror hos oss igjen, men denne gangen hadde han med dama. Grand-nevøen min ble veldig glad i henne, og de endte opp med å gå på sopp- og bær-tur ilag :)
Fredag var det klart for avreise igjen, og dagen gikk med til pakking av kofferter og å kjøre de til flyplassen i Tromsø. I bilen ble det framlagt et forslag om at brodern kunne ta med meg og komme nedover til trøndelag i løpet av helgen/uken etter, og som sagt så gjort. Natt til mandagen kjørte vi avgårde, min bror og jeg.


Klokken 03.40 om natten var vi på Skarberget, og der måtte vi vente i ca 80 min. før første fergen kl. 05.00 gikk. Jeg fikk meg litt søvn og en matbit i løpet av denne tiden, men jeg blir alltid trøtt av å sitte i bil, så det tok ikke lange stunden etter vi var kommet over til Bogenes og begynt på Hamarøya, før jeg sloknet igjen... Jeg synes synd på broren min, for jeg var ikke noe særlig til selskap der jeg satt og duppet i tide og utide.
I 10-tiden var vi i Mo i Rana og der stoppet vi innom en felles venninne for en kopp kaffe, og i 12-tiden var vi på veien igjen. Når vi kom nedover Trøndelag fikk jeg brodern til å stoppe innom Namsskogan slik at jeg kunne få tak i et nytt fingerbøl og shot-glass. Jeg samler jo tross alt på disse, og jeg har jo vært inne på Namsskogan før, så denne gangen ble det bare en rask tur i suvenir-sjappa ;) Endelig i 7-tiden på kvelden var vi framme! Da var det 19 timer siden vi startet hjemmefra, så vi var ganske så trette og slitne. Min bror la seg 10 minutter før meg, og da jeg gikk ned litt senere snorket det bra på naborommet :) 

Tirsdagen sto jeg tidlig opp, følte meg uthvilt og lurte på hva man skulle finne på. Innen klokken var halv 10 hadde jeg dusjet, spist frokost, sjekket e-post og facebook, og allerede satt meg ut i solen. Jeg satt akkurat og tenkte at vi kunne jo slått gresset før søsteren min kom fra arbeid, da brodern sto opp. Og som tenkt, så gjort. Vi klippet halvparten hver, så når søs kom hjem var jeg potte tett i nesen men ganske fornøyd med forslaget om å dra på Spar Kjøp en tur. (Å klippe gress, eller bare befinne seg i nærheten av noen som slår, er ikke noe sjakktrekk når man har allergi!) Jeg klarte å svi av en del penger, men jeg fant meg litt nye klær, julegaver, og kalendergaver, så det gikk greit :) Pluss at jeg kom hjem med 5 nye garnnøster ;) Vi satt ute hele dagen til solen gikk ned, og ikke et eneste myggstikk fikk jeg :) HERLIG!! 

Onsdagen skulle vi på Levanger en tur for å titte, og for at søs skulle slippe å kjøre hjem, hente oss, for så tilbake til Levanger, så foreslo jeg at vi kunne kjøre dit og møte henne til hun var ferdig på arbeid. Dette fremsto jo som en god idè helt til søs kom på at vi ikke hadde noen nøkler hjemme... Enden på visa ble at brodern låste ytterdøra fra innsida og klatret ned en stige vi satte opp mot verandaen :) Det ble bare tur på EuroPris og Jysk, men det var da masse fint man kunne kjøpe der også, og jeg kom hjem med to søte figurer som lades opp av sollys :) Pluss 15 nøster garn såklart! Noe vettig måtte man jo kjøpe ;)
Soppen lyser som bare det, men gnomen er bare dekorativ. Ingen lys i den luen dessverre. Igjen satt vi ute til solen gikk ned om kvelden :)

Torsdag la søsteren min nøkkelen igjen hjemme i tilfelle vi skulle finne på å kjøre noen steder, og det gjorde vi :) Denne dagen endte vi opp på Magneten. (Et stort kjøpesenter på Levanger). Det eneste jeg kom ut med derfra var et nøste Zpaghetti garn, heklekrok og merker det står "HomeMade" på. 
Senere på kvelden kom svigerbror også hjem, og nå hadde han ferie :) "No e d 24 daga tell æ ska på arbeid ijænn. Tænk no har æ ferie i 24 daga!" :) Tror det var en som var glad for å ha ferie ja :) hehehe

Fredag skulle vi grille og ha paviljongfest om kvelden, så da måtte vi jo nesten ut på handletur. Jeg, brodern og svigerbror dro til Levanger mens søs var på jobb, og rakk bare såvidt å komme hjem før niesen min kom med toget. Jeg fikk tak i et fingerbøl fra Levanger denne dagen, men ingen shot-glass... Jeg og niesen min har jo bursdag samme dag, og tror dere ikke at typen i et vennepar av søs og de også har samme dag? :) På grunn av dette kjøpte jeg en flakse champagne og fant ut at siden vi alle skulle være samlet denne kvelden, kunne vi jo like godt feire på forskudd! ;) Det ble ikke noen storfeiring, men kjempekoselig hadde vi det :)

Lørdag tok vi det helt rolig. Grillet pølser til lunsj, solte oss, rømte inn fra regn, lyn og torden, så på et opptak av koret der søs og typen er med i sammen med venneparet, spilte kort og så på tv. Søndagen kom den andre niesen min utover og hilste på, mens søsteren dro hjem til sitt etter en helg sammen med oss. Det ble grillmat denne dagen også, og jeg må si at grillet kalkun er vannvittig godt :) Det hadde jeg ikke smakt før! Også denne dagen satt vi ute til etter at solen gikk ned, og jeg pakket kofferter og poser klare til avreise neste dag. Det blåste opp og begynte såvidt å regne utpå kvelden, og da var det på tide å tusle inn og legge seg.

Mandag var jeg også tidlig oppe, og etter frokost og tannpussen var jeg klar for avreise. Vi startet turen nordover igjen rundt 11, og denne dagen følte jeg meg mye mer våken, og var sikker på at jeg skulle klare å holde meg våken mesteparten av veien. Det varte bare til Trofors... Da sloknet jeg igjen, og våknet i Mosjøen når vi skulle spise middag. Det ble en ny stopp for kaffe hos venninnen vår i Mo i Rana, og vi misset nest siste fergen fra Bogenes med ett kvarter! Det ble en times venting før siste fergen gikk, og når vi endelig kom over var det bare 3 timer +- før vi var hjemme igjen. Men det holdt hardt siste biten. Jeg duppet og sov stort sett hele veien fra Narvik til Setermoen, men de siste milene klarte jeg å holde meg våken. Da slet broren min med trøttheten, men vi kom oss helskinnet hjem i 4-tiden og da var det velsignet godt å legge seg! :)

Så slik har de siste ukene gått for min del. Det har vært godt å være hjemme igjen den siste uken, men jeg skal innrømme at jeg har vært svært så trøtt og uopplagt. Det jeg har gjort av håndarbeid disse ukene er:

Å strikke meg en mobil-veske:
Den er ikke helt ferdig da jeg har planer om å brodere et motiv på den.

Strikke enda en lapp til THG-teppet mitt:

Og begynne på neste lapp til THG-teppet:


Ellers så har jeg ikke gjort så mye... :) En finfin ferie har det nå vært i allefall :)GRATULERER MED DAGEN!!! ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar