Jeg har mange baller i luften når det gjelder hobby. Jeg strikker, hekler, hakker, pjoner, broderer, tegner, maler, perler, klipper og limer. Pluss en god del mer som jeg ikke kommer på i farten. Men her finner du da bilder av en del av det jeg lager. Skal prøve å være flink til å oppdatere så snart noe nytt blir produsert :)Har aldri hatt en bloggside før, så vi får se hvordan det går ;)

mandag 25. november 2013

Mammas julegave er ferdig :)

Jeg synes bare lyset ute nå fram mot jul er helt fantastisk... Skikkelig blåvær :)

 Den 6.november la jeg opp til mamma's julegave, og på fredag var den ferdig :) Hun skal få en kofte med elg på brystet. Jeg synes det passet bra med alle de elgene vi bruker å ha rett utenfor døren her ;) Jeg har strikket 2 ekstra mønsterborder for å få lengden riktig, og så kuttet jeg ut elgene på ryggen og lagde heller bare stjernemønster oppe på ryggen. Slik som det er på armene. Jeg håper den faller i smak...

Det mangler 2 knapper, men de får jeg ikke sydd på før jeg faktisk får tak i de ;) Det blir vel kanskje i løpet av uken :)

Såklart er ikke dette det eneste jeg har jobbet med siden sist. Eldste bror min har de siste årene ønsket seg laaange lester, og i år skal han få disse laaange lestene i julegave ;) Sønnen hans flirte bra da han så resultatet så langt, så jeg håper brodern også blir å like de :)

Jeg ble litt lei av å kun strikke stjerne-mønster på disse tøflene, så jeg tegnet opp et nytt mønster til de som jeg nå holder på å strikke.

Jeg har jo også såklart laget flere mønster til Skyggalongen siden forrige blogg, og idag la jeg ut mønster del nr.4 av 5 :) Jeg har ikke strikket gjennom det siste ennå, men jeg er ferdig med de 3 første delene :) (Nr.1 kan beskues i forrige blogg).


Den ene nevøen min hadde bursdag i begynnelsen av november, og planen var at han skulle fått slike tovede scooter-/moped-votter, men så langt har jeg bare strikket ferdig en. Jeg tenker meg at de blir nok ferdig til jul, så kan han heller få de da ;)

 Disse tøflene hadde jeg egentlig en plan med, men nå husker jeg ikke helt hvem de var tiltenkt... Jaja, de er nå ferdige så jeg får se hvem som får de til jul ;)


Jeg har vel kanskje nevnt disse adventslestene i en tidligere blogg, men i går og i dag har jeg faktisk strikket på de, slik at de blir ferdige i tide ;) Jeg er kommet litt lengre enn på dette bildet, og nå gjenstår det bare 8 ruter før tåa, så er de ferdige :)

Den 10.november var det jo farsdag, og i år bakte jeg marsipankake til ham :) Det er første kaken jeg har både bakt og pyntet, og den ble svært godt mottatt :)

Idag har jeg bakt sandnøtter og laget krumkakedeig (røre). Jeg skal ikke steke krumkakene før i morgen, og da skal jeg i tillegg lage pepperkakedeig er planen :) Den skal jo også stå til dagen etter, så det passer meg utmerket ;) Lammerullen sydde jeg i går kveld og la i saltlake, så litt av juleforberedelsene er allerede i gang ;) Ikke bare julegaveproduksjonen :)

Krumkake-røren var faktisk veldig enkel. Jeg spurte min mor hva som skulle oppi, og da var svaret " Like mengder egg, sukker, mel og smør." Vei eggene, slik at du får riktig vekt på resten av ingrediensene. Pisk eggedosis av egg og sukker, sikt i melet, løft det inn, ha i det smeltede smøret. Og dett var dett! Enklere kan det vel ikke være? :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar