Jeg har mange baller i luften når det gjelder hobby. Jeg strikker, hekler, hakker, pjoner, broderer, tegner, maler, perler, klipper og limer. Pluss en god del mer som jeg ikke kommer på i farten. Men her finner du da bilder av en del av det jeg lager. Skal prøve å være flink til å oppdatere så snart noe nytt blir produsert :)Har aldri hatt en bloggside før, så vi får se hvordan det går ;)

torsdag 25. desember 2014

Julaften ferdig :)

Jaja... Da var julaften kommet og gått igjen, og mange nye gaver har man gitt og fått :)
Idag var den store "sette på plass"-dagen for meg, men heldigvis var det ikke så mange gaver i år :) Som regel er det like spennende hvert år, å se om man får plass til alle de nye tingene fra kvelden før. I år gikk akkurat den prosessen ganske smertefritt for seg :) Alt fikk plass! Det man fikk i år var Kjøkkenkniver, kjøkkenvekt, 30 nøster garn, 2 håndarbeidsbøker, 2 krimromaner, fingerbøll til samlingen min (som nå består av 18 stk), engler til å sette på stearinlys, pynte-engel og kopp med inskripsjonen "Du er Verdifull", databord jeg kan ha i senga (brukes i dette øyeblikk), skriver, mini-strikkemaskin, smykke, øredobber, stearinlys + noen greier til som jeg ikke kommer på i farta. Jeg er godt fornøyd med årets julegaver :)

Noe av det jeg ga vekk i år var:
Genser/Kjole til niesen min :) 
Det virket nå som hun ble glad for den...

Hals til den andre niesen min :)


Juledress til datteren til nevøen min.
Hun som jeg er GrandTante til ;) 

Dette var kalendergave nr.22 til bestevenninnen min. 
Den er like lang som henne når hun har den på :D


Kalendergave nr.1 til bestevenninnen min.
Skjerf og lue til Gakk-Gakken hennes :)

Lyngen-Votter til en av tantene mine :)
(Jeg regner med å høre fra søskenbarnene mine "Sånne vil vi også ha" ) :)Bade Marius-grytekluten og -votten fikk bestevenninnen min i kalendergaver, men jeg aner ikke hvilke dager hun fikk de på ;)

Monster-tøfler til den tredje niesen min og fruen hennes ;)
De ønsket seg slike i høst når de var her, så da fikk de slike da :)

Disse strikket jeg på bestilling som ei venninne måtte ha før jul. Jeg har funnet ut at jeg skal lage forskjellige ansikter alt etter hvilke grunnfarger tøflene har. Som dere ser så er de lilla tøflene like, men ikke de andre. Jeg synes det er morsomt å komme opp med forskjellige ansikter på disse tøflene som er min egen idè :)

Søsteren min fikk en PottiePeeker :D
Men da hun sendte snap og takket for gaven som hun mente passet perfekt, så var det tuten på ei vinflaske som stakk opp av rumpa på bikkja! :D :D :D Da flirte jeg godt, og jeg tror det ble litt latter der i stua også da jeg forklarte at "slik kunne den jo selvsagt brukes, men det gikk en hel tørkerull i stumpen dens også"... (for å si det på en finere måte) hehehe

Typen til søsteren min fikk Skip O'Hoi lester...

...og votter, siden han nå har kjøpt seg båt. Det kan jo være greit å vite forskjell på høyre og venstre, rødt og grønt, og hvordan kompasset ser ut ;) hehe :)

Disse tøflene hadde jeg nærmest glemt av, jeg. Men heldigvis kom jeg på de nå på mandag, så jeg fikk satt på hår og øyne før de skulle leveres ilag med SmurfePappa-tøflene under her :) Disse fikk kjæresten til nevøen min.

Og disse fikk nevøen min. Jeg trodde ikke det tok så lang tid å nålefilte, jeg. Men jeg brukte nesten hele mandagen på å sy på øyne og nålefilte på dette skjegget! Flettene på de andre tøflene gikk jo fort, selv om jeg der og da syntes de tok lang tid å lage. 

En annen nevø fikk disse Tardis-lestene :) Han fikk jo Tardis pulsvanter til bursdagen i Mars, så da synes jeg det passet at han fikk lester til jul ;)

Faren min skulle egentlig fått en kofte, slik som moren min fikk i fjor, men den ble ikke ferdig til julaften... Jeg skal heller prøve å få den ferdig til nyttårsaften, så kan han tre inn i det nye året i ny kofte heller ;)

Ellers så strikker jeg ennå på et par gensere til meg selv, karusell-sokker som jeg la opp i går, votter og stabburssokker, og sikkert noen andre prosjekter som jeg ikke kommer på i farten :)

Så håper jeg at dere alle har en flott, fredfull og kreativ romjul med deres kjente og kjære 
God Jul!

2 kommentarer:

 1. Hei :) Kor har du fått tak i strikkeoppskrift på lyngen-vottan? Finn ingen som har oppskrifta. Har no ringt rundt t alle garnforhandleran i Tromsø og prata me Lyngseidet husflidlag.. Dæm e jo råfin, og skulle gjerne strikka mæ et par sånne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :)

   Jeg spurte meg for på Lyngseidet en gang jeg var der, og fikk vite hvem som hadde laget dette mønsteret. Jeg endte opp med å ringe henne og spørre om det var mulig å få kjøpe en kopi av henne, siden det ikke var i salg på den lokale håndarbeidsbutikken lengre. Heldigvis sa hun ja, og at jeg bare kunne komme innom og hente mønsteret hos henne. Dette er jo noen år siden, så jeg vet ikke om hun bor der lenger... Jeg husker ikke navnet, men hvis du spør husflidslaget, så kanskje de kan hjelpe deg :)

   Mvh Hilde

   Slett