Jeg har mange baller i luften når det gjelder hobby. Jeg strikker, hekler, hakker, pjoner, broderer, tegner, maler, perler, klipper og limer. Pluss en god del mer som jeg ikke kommer på i farten. Men her finner du da bilder av en del av det jeg lager. Skal prøve å være flink til å oppdatere så snart noe nytt blir produsert :)Har aldri hatt en bloggside før, så vi får se hvordan det går ;)

mandag 2. mars 2015

Oi! Det var lenge siden...

Jeg har ikke vært innom bloggen min på en stund ser jeg... Det var nå ikke meningen. Beklager det. Men her kommer nå en oppdatering siden sist da ;)

Jeg strikker ennå på den ene lilla genseren jeg holdt på med sist, men jeg har strikket et par Marius-lester, str 2 år:


Strikket de på oppdrag fra en kollega av venninnen min, så har ikke hørt noe mer om de passet eller om de falt i smak...

Nå i februar var jeg en uke i Trøndelag :) Niesen min giftet seg jo i November, og nå skulle bryllupsfesten holdes ;) Jeg fløy nedover den 13 februar, men det var bare såvidt jeg rakk flyet! Det skulle ikke gå før 15.55, og mellomste bror min og jeg kjørte allerede før 10.30 herfra. Normalt ville jo det tilsi at jeg kom til Tromsø i 12-halv 1 tiden, men ikke den dagen. Det hadde gått et ras i Lavangsdalen, så vi ble stående ved Laksvatn og vente på ledebil i 2,5 timer! 15.40 var jeg på flyplassen og enda måtte jeg jo sjekke inn og gå gjennom den helsikkes sikkerhetskontrollen! 15.53 satt jeg endelig på flyet, og kunne slappe helt av :) 
Nevøen min hentet meg på Værnes, og vi dro rett til Heimdalshallen, hvor folk var og ordnet det som skulle være klart til dagen etter. Vi holdt på til sånn rundt 22.30, og da bar det hjem til niesen min og fruen :) Eldste broren min kom også dit med madammen etter hvert, så det var fullt hus :) 

Lørdagen opprant, og jeg begynte å føle meg dårlig. Ikke fordi jeg begynte å bli syk, men fordi jeg visste at det kom til å bli nærmere 100 ukjente individer på bryllupsfesten. Jeg brukte lang tid på å ordne meg, både fordi hendene skalv så smått, og fordi badet var periodevis opptatt av både den ene og den andre som også skulle gjøre seg klar. Jeg la opp en lapp i dobbelstrikk, og klarte å roe nervene noe med håndarbeidet mens jeg konsentrerte meg hardt om ikke å hyperventilere. Det at jeg dro til hallen ilag med brodern og madammen, og det at jeg visste søsteren min, typen hennes og noen andre kjente skulle være der hjalp også en del på nervene. Etter middagen gikk jeg ut for å trekke litt frisk luft, og skulle bare rette litt på buksebenet... Ritsj! Jeg kjørte tommelen rett gjennom stoffet på innsiden av låret! Aldri i verden om jeg kunne gå slik resten av kvelden! Heldigvis hadde ikke faren til niesen min drukket, så han var kjempesnill og kjørte meg ned til der jeg bodde, så jeg fikk skiftet bukse. Nå gikk det straks bedre :)

Det var god mat og drikke, ørten forskjellige kaker, god musikk og stemning :) Virkelig en suksess ;) Festen varte til sånn i halv 3 tiden på natten, og da fant vi ut at vi skulle rydde det meste, slik at det ikke var så mye å rydde dagen derpå ;) Vi kom oss i seng sånn rundt halv 5-5 tiden på natten, men likevel var jeg tidlig oppe på søndagen. Det er jo umulig å sove lenge når kirkeklokkene på Heimdal begynner å ringe inn til gudstjeneste og diverse! Så da var det bare å stå opp og pakke hele kofferten på nytt, for på ett eller annet vis hadde jeg klart å rote utover absolutt alt dagen før når jeg skulle ordne meg og slikt. Jeg satte meg godt tilrette i stuen og strikket utover formiddagen. Det jeg strikket på da var denne: 

Jeg fant jo ut her i fjor at jeg hadde strikket alle lappene til Stargate-teppet sidelengs, så da la jeg det vekk i frustrasjon. Heldigvis hadde jeg ikke strikket så mange lapper, men jeg bestemte meg der og da for at jeg skulle strikke alle lappene på nytt, riktig vei, når jeg bare orket. Vel nå er jeg i gang, og jeg har fått strikket 5 lapper siden 14. februar. 
Jeg er blitt litt hektet på Bondi Rescue/Bondi Beach i det siste, så mens jeg var sørpå lastet jeg ned en NRK-app til tlf, for at jeg kunne sitte og se på det mens jeg strikket på disse lappene ;) Her hjemme har jeg jo denne appen på PS3, så det er litt lettere å følge med nå ;) 

Søndagen etter bryllupsfesten satt jeg på med nevøen min utover til Åsen, for å tilbringe resten av turen hos søsteren min og de. Jeg var så trøtt utover kvelden, at jeg satt bare og gjetet på klokken og ventet på at den skulle passere 21.00, slik at jeg kunne legge meg med god samvittighet. Neida, brodern og de kom innom når de var på tur nordover, så da kunne jeg jo ikke være frekk heller... Selvfølgelig begynte vi å se på "Åndenes makt", men så snart den var over gikk jeg rett i seng. Da hadde brodern og de dratt igjen, så da takket jeg for meg og sloknet nesten med en gang hodet traff puten. :)

Mandagen våknet jeg litt i tidligste laget, men dagen gikk med til å strikke, handle matvarer, og se på tv. Tirsdag var jeg også tidlig oppe, strikket, hørte på radio, lastet ned NRK-appen, så på Bondi, så på tv og lånte dataen til svigerbroren min. Jeg hadde jo ikke med min egen data sørover, så da så! Jeg lagde kyllinggryten min til middag. Det er lenge siden jeg har lagd den, men den er jo så enkel og god ;)

KYLLINGGRYTE

Sjalottløk
Rød paprika
Kyllingfilet
Hermetisk ananas i biter
Ris
Karri
Salt

Sett på vann til risen, krydre vannet med litt salt og så mye karri du ønsker.
Skjær sjalottløken og paprikaen i passe store biter. 
Du bestemmer selv hvor mye du vil ha i av hver ingrediens, selv bruker jeg 4-5 sjalottløk og 1/2 paprika. Surr dette i en gryte med litt smør til bitene er blitt blanke og fine. 
Skjær kyllingfileten i passe biter og ha oppi gryten med løken og paprikaen.
Når kyllingen er gjennomstekt kan du ha oppi en boks med hermetisk ananas med sø og det hele. 
La det koke opp og bland i den ferdigkokte risen. Krydre etter behov.
Ferdig!

Godt å spise hvitløksbaguetter e.l. til ;)

Onsdag var jeg atter en gang tidlig oppe, men den dagen skulle jo jeg og nevøen min på shopping (jeg måtte bare se etter litt garn) så da var det jo greit å våkne tidlig... Han sto ikke opp før 13.30! Da hadde jeg strikket, sett på Bondi, og allerede vært på datan en tur. På shopping fant jeg en håndarbeidsbok "Norsk Småstrikk", og en digibok "50 Shades of Grey: Fri". Garn derimot fant jeg ikke. Ikke i riktig farge ihvertfall... Søsteren min kom ikke hjem før rundt 17.30, så jeg lagde tacoboller i brunsaus til hun kom hjem. Det er ikke så vanskelig å lage tacoboller heller ;) Jeg blander i et egg og en pakke tacopulver pr kjøttdeig, steker de over middels varme, koker de opp i brunsausen når de er ferdigstekte, og serverer potetmos til. 

Torsdagen sov jeg faktisk til i 9-tiden. Jøss! Tibrakte dagen slik som tidligere med Radio Norge, strikking, Bondi, data og tv-titting. Den dagen fikk vitterlig en av de andre lage mat fant jeg ut, så søsteren min tok et dyp-dykk ned i fryseren og kom opp med diverse som vi kunne ha i den sausen som var igjen fra tacobollene dagen før :) Det ble knakkpølser, kjøttboller, hjemmelagde fiskekaker og karbonader i en herlig røre :) Men vi slapp da å dra på butikken igjen ;) 

Fredagen var det på tide å dra hjem igjen, denne gangen uten stress og dramatikk, og nå kom yngste bror min og hentet meg på flyplassen i Tromsø. (Kjekt med brødre som bor i nærheten og slutter tidlig på jobb på fredager ;) ) Vi plukket opp bestevenninnen min i Tromsø, og så bar det rett hjem :) Vel hjemme ventet hjemmelaget pizza på oss, og den var god den! Både jeg og venninnen min var trøtte og slitne denne kvelden, så vi sovnet før kl 24.00 tror jeg... 

Lørdagen slappet vi stort sett av før vi begynte å ordne oss. Vi skulle jo på karneval i Kirkesdalen denne kvelden, og jeg er kjempeglad for at vi dro. Det var kjempemorsomt, og ikke minst, noe utenom det samme, gamle, vanlige :) Vi vant ingen premier, men vi danset, var sosiale og lo så magemusklene virkelig fikk kjørt seg ;)

Nå er det litt over en uke siden jeg kom hjem, og på fredag fant jeg endelig garn til et prosjekt jeg har gått og tenkt på :) Ku-votter! 

Jeg startet på de igår, så jeg er ikke kommet så langt, men de er ganske morsomme å strikke :) Mønsteret har jeg kjøpt på www.joridweb.no Hun har utrolig mange flotte mønstre :) Har kjøpt flere mønstre fra henne som jeg har planer om å strikke etterhvert :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar