Jeg har mange baller i luften når det gjelder hobby. Jeg strikker, hekler, hakker, pjoner, broderer, tegner, maler, perler, klipper og limer. Pluss en god del mer som jeg ikke kommer på i farten. Men her finner du da bilder av en del av det jeg lager. Skal prøve å være flink til å oppdatere så snart noe nytt blir produsert :)Har aldri hatt en bloggside før, så vi får se hvordan det går ;)

tirsdag 22. september 2015

Enda et strikketreff er kommet og gått...

Nå er det lenge siden siste blogg, men det har ikke egentlig vært så mye å blogge om... Håndarbeidet har gått heller trått frem til nå i det siste. Håndarbeidslysten har ikke vært helt tilstede i år. Den har stort sett kommet i rykk og napp, og depresjonene har vært mer fremtredende. Som regel bruker håndarbeidet å hjelpe på depresjonene, men i de verste periodene har ikke det heller fungert. Alt jeg da har hatt lyst til er å sove. Ingenting annet enn å sove. Men som alltid går også disse periodene over, heldigvis.

Siden sist har det vært noen fester. F.eks en helt improvisert fest på tampen av sommerferien, og det på en torsdag! Det ble en meget morsom kveld ute ved vannet, med bål, gode venner, musikk på anlegget og artige historier :) (Dette var rundt den 1.august).Senere en helg var den ene bestevenninnen min på besøk :) Vi tilbrakte hele helgen med å strikke på et marius-putetrekk som hun skal gi bort i julegave. Dvs, jeg la opp og strikket alt av mønster på trekket, mens hun strikket alt det ensfargede. Selv satt jeg og heklet på en topp til muttern. (Den er ennå ikke ferdig, men det nærmer seg ;) ) En annen ting vi la opp var en tube, som skal syes fast på en orm de strikker i barnehagen der venninnen min jobber. Så den satt hun og strikket på når jeg strikket på putetrekket, og omvendt:

Både jeg og muttern ble forkjølet iløpet av den følgende uken, men muttern hadde vondt i halsen et par dager, så nøs hun litt og hostet et par ganger, og så var hun frisk igjen. Jeg for min del fikk vondt i halsen et par dager, så fikk jeg feber, så ble jeg tett i nesen og brystet, så gikk jeg med bronkitt en mnd! Jeg får alltid bronkitt når jeg blir forkjølt. Skjønner ikke hvorfor egentlig... Ene nevøen min var nordpå for å gå på et jobbintervju den uken vi ble forkjølet. Jeg håper han får jobben.

Det har også vært et par bursdagsfeiringer, deriblant min egen. Dagen ble "feiret" med nr.1 på Joker'n Pizzabar i Heggelia med familie stort sett. (2 brødre, 1 niese + hennes forlovede, og 1 kompis). Dagen etter fortsatte "feiringen" med den andre bestevenninnen min på bålplassen hos henne. Fikk en flaske vin fra henne, så vi tilbrakte hele ettermiddagen/kvelden med å bare kose oss ved bålet, spise pølse, pilse litt og prate om alt fra A-Å :) Helt rolig med andre ord :)

Niesen min har også hatt bursdag, og til den anledning hadde forloveden hennes slengt i hop et surprise-party :) Det var stort sett familiemedlemmer som kom, men det var ikke lite folk av den grunn. Vi var vel 25-30 personer på det meste. Moren, søsteren og bestemoren til niesen min hadde lurt henne med seg på shopping, for at man skulle få fred til å rigge til alt. Hun ble veldig overrasket og rørt over partyet :) Men at det ikke var noen som klarte å røpe seg, synes jeg er rart. Det var jo tross alt mange som visste om det.

En fredagskveld man satt her i ro og mak, banket det plutselig på døren. Siden det var litt sent på kveld, hadde man jo låst døren. Når man så åpner døren, står den andre nevøen min der! Da hadde han sittet på med den tredje broren min nordover på overraskelsesbesøk! De kom akkurat tidsnok til å få med seg høstfesten og surprise-partyet :) Artig :)


Den årlige høstfesten gikk av stabelen som vanlig, og for en gangs skyld krasjet den ikke med noe annet! :) Noe jeg var ekstremt glad for :) Som regel skjer det noe annet den helgen de bestemmer seg for at høstfesten skal være, men i år ble de forskjellige tingene spredt utover flere helger til alt hell og lykke :) Høstfesten er ikke noen stor begivenhet eller noe offentlige greier. Det er bare et gjeng som samles utenfor hytten til den ene, og så har vi bål, griller, synger, prater, hører på musikk, og har noe godt i koppen.

Forrige helg var jeg i Tromsø hos venninnen min. Jeg dro dit på torsdag, så jeg skulle få en skikkelig langhelg i byen :) Det første vi gjorde da jeg kom av bussen var å gå på Egon's for å spise middag. Biffsnadderen der kan virkelig anbefales. Etter vi kom hjem la jeg opp så vi begge kunne strikke på hver vår marius-pute, for hun skulle jo enda strikke to til før jul. Det endte med at det var bare jeg som satt og strikket på det ene trekket, siden hun var sliten i øynene den kvelden.
Fredagen satt jeg og strikket hele dagen mens hun var på jobb. I 6-tiden ordnet vi oss og gikk ut for å spise på Da Pinocchio's. Jeg har bare smakt Pasta Carbonara en gang tidligere, og da likte jeg det ikke. Denne gangen derimot, syntes jeg det var kjempegodt :) (Kan også anbefale Lasagnen på dette stedet ;) )Lørdag sto vi tidlig opp. Venninnen min skulle lage eggesalat, og klarte å brenne seg på dampen fra eggkokeren da hun skulle ta fram vannkokeren. Det ble blemme med en gang. Det tok ikke ett sekund engang! Skummelt! Vi var i byen på litt shopping i go'været, før vi gikk på Yonas og spiste pizza. Fast tradisjon det, når man er i byen ;) Etter vi kom hjem begynte hun å strikke på det andre putetrekket, mens jeg avsluttet det første.

Jeg hadde jo såklart med meg eget håndarbeid, så nå fant jeg fram avis-puta som jeg har holdt på å strikke på. Og sånn gikk den lørdagen.
Søndag satt vi stadig med håndarbeid og hvert sitt putetrekk frem til middagstider. Venninnen min begynte med middagen mens jeg var på badet, og mens hun ryddet plass på benken, klarte hun å skjære seg på en kniv i oppvaskmaskinen. Jeg var jo såklart redd for at hun skulle svime av siden hun ikke tåler blod noe særlig, men det gikk overraskende bra! :) Resten av kvelden gikk med til strikking.

Mandag strikket jeg nesten ferdig puten hennes mens hun var på jobb. Siste rest gjemte jeg til henne, så hun skulle ha noe å gjøre når hun kom hjem fra jobb. Etter vi hadde gjort ferdig putetrekket, gikk vi ned i byen for å spise middag før bussen min gikk. Vi endte opp på kinarestaurant; Tangs. Jeg har aldri vært på kinarestaurant før, så dette var en ny opplevelse for meg :) En positiv erfaring rikere :) Jeg bestilte vårruller til forrett, og stekt ris m/egg, grønnsaker og skinke til hovedrett. Det var kjempegodt, men jeg hadde ikke sjangs om å spise opp risen. Porsjonene er meget generøse! Venninnen min bestilte noe vegetar-greier i sterk saus, og karamellpudding til dessert. Sistnevnte var visst meget god den også, Så Tangs kan jeg absolutt anbefale som spisested i Tromsø :) Servicen var meget god, og de var oppmerksomme på kundene sine :)Denne helgen var det atter en gang strikketreff :) Det er noe av det koseligste jeg vet om. Alle disse andre helgene har jo også vært koselige, men ikke som denne helgen :) Endelig noen å dele lidenskapen for håndarbeid med! Jada, jeg vet at det finnes grupper på både Facebook og andre sider, men det blir absolutt ikke det samme!

Over 50 kreative damer kom sammen til hygge i lystig håndarbeidslag :) Det startet som vanlig kl 11.00 på lørdag, og holdt på til kl 14.00 på søndag. Jeg hadde i år leid meg et rom på Bardufosstun, og for et rom! Skulle nesten tro jeg var på et hotell! Neste år skal jeg også leie meg rom der :D I år var det ønskelig om noen tok med kofter som de ville vise fram og fortelle litt om, og det var utrolig mye fint å se:


Selv satt jeg hele helgen og strikket på Avis-puta. Og nå er den endelig ferdig :)
Disse herlig kreative damene på strikketreffet kom t.o.m. opp med et par historier som de fant ut at befant seg på denne puten:
"ALL YOU KNIT IS LOVE"
"En mann er pågrepet av politiet for voldtekt av 3 rettmasker i skogen, mens han høgde ved. Han hoppa oppi ei buska, det maska seg pga 8 vrangmasker som ikke sto i mønsteret, men som sto i Dagbladet.
Han påsto at strikking "e no dritt", både rette og vrange masker. Han satte seg fast på ei nål i tredje maske med et dobbelkast. Når han sku dra sæ løs ble det bare tull, for alt var strikket i ull.
Han blei sluppet fri mot kausjon av vrange masker. Politiet foreslo at mannen prøvde hekling i stedet".
"ET GARNNØSTE PÅ VILLSPOR"
"En tur på stien med sauen Frithjof. Han hadde svart hale, rød nese, grønt hår og fine fenalår. Han hadde store krølla og sie bailla. Så traff han ho Sigrid Sau med saks og tein. Ho Sigrid ville spare halen og håret, og midt ned på låret. Men håran midt mellom låran sku han få ha for sæ sjøl. Det ble et vakkert, grønt nøste som var ganske betent, og kunne brukes til fine ting. Men så kom ugla Bella og sa: "No vart æ trøtt gitt".
"Boris bonde har en ripsboks med rips. Det grønne nøstet havnet over bremsesporene. Ups, sa Frithjof, nå skjedde det ett eller annet.
Bella fant fin kanelslørsopp, så den må vi bruke, sa Boris bonde. Bella sier: "Vi må ha noe hvit ull". Sigrid sier: "Rull kanelslørsoppen over meg, så blir jeg så fin og rød, og bremsesporene forsvinner, og jeg viser min kjærlighet til Frithjof. Så kan dere klippe meg til jul, og strikke noen flotte balleoppheng til Frithjof".
God Jul

De skrev litt av historien hver, uten å vite hva de andre hadde skrevet, så de ble ganske morsomme til slutt :)

Den siste mnd'en har jeg og min mor sammen strikket en kofte til meg, og nå er den også endelig ferdig :) Drage-koften min :) Noen skjønnhetsfeil er det på mønsteret, men ingenting som ikke et par maskesting kan fikse ;)
Jøss! Og jeg som sa at jeg ikke hadde noe å blogge om! Hadde visst en hel del å fortelle likevel :) Men nå er det slutt for denne gang. Nå er det middagstid og så hekletid ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar